Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Merkez üssü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sismik Dairesi Başkanlığı tarafından Ege Denizi'ndeki Kuşadası Körfezi'nde açıklanan deprem, saat 08.19'da yaşandı.

zmir'in Menderes ilçesi açıklarında 5,42 kilometre açıkta ve 8,51 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem hem Manisa'da hem de İzmir'de hissedildi.

İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, ekipler bölgede saha çalışmalarını sürdürüyor.



AFAD açıklamasında, “Ege Denizi'nde saat 08.19'da İzmir'in Menderes İlçesi açıklarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından şu anda olumsuz bir durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor ve ekiplerimiz alarma geçti. Etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

VALİ ELBAN: OLUMSUZLUK YOK

İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ile ilgili valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyoruz.''



DEPREM 10 İLA 15 SANİYE SÜRDÜ

DHA muhabiri Kadir Özen, "İzmir güne depremle başladı. Deprem 10-15 saniye sürdü. Neyse ki daha uzun sürmedi. Biz de ofisimizde bu depreme yakalandık. Bu deprem Manisa'da da hissedildi.'' dedi.

PROF. DR. ERSOY: 2020 DEPREMLERİNİN ARTÇISI OLABİLİR

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK'ün canlı yayınında şunları söyledi: "Çok dikkat çekici bir deprem. Büyük ihtimalle ciddi bir deprem değil." 2020 yılında Kuşadası Körfezi'nde ciddi bir elektrik kaybı yaşandı ve belki bu deprem de onun artçısı olabilir. Eğer o yeryüzünde olsaydı belki yorum farklı olurdu. "Bu büyük olasılıkla 2020 depremlerinin artçısı" dedi.

Kaynak: HÜRRiYET