Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

İzmir'de Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

İzmir'in Konak semtinde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. İSTOK öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte slogan atan grup, mehter takımı eşliğinde ilerledi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında İzmir'in Konak semtinde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte slogan atan grup, mehter takımı eşliğinde yürüdü.

İSTOK'un düzenlediği "Filistin İçin Yürüyelim" etkinliği çok sayıda kişinin katılımıyla Konak'ta gerçekleşti. Gündoğdu Meydanı'ndan başlayarak Mehter takımının da eşlik ettiği kalabalık, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla, "Hamas'a selam olsun, direnişe devam" ve "katil İsrail, Filistin'den çık" sloganları atarak Konak Meydanı'na doğru yürüdü. Meydanda Filistin'e destek amaçlı bir yardım pazarı açıldı.

Çocukların şarkı söylemesi ve şiir okumasının ardından konuşma yapan İSTOK Başkanı Gökhan Temur, "Kudüs sadece Filistin'in davası değil, Müslümanların davasıdır." Filistin davasının artık insanlığın davası olduğunu belirten Temur, şöyle konuştu: "Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Filistin'deki kardeşlerimiz için bir aradayız. Siyonist, katil ve işgalci İsrail'in Gazze ve Kudüs'te 65 gün boyunca gerçekleştirdiği katliamı yüreklerimize işleyen derin bir acı ve üzüntüyle takip ediyoruz ve 'Bu bir savaş değil; “'Katliamdır, soykırımdır' diyoruz.” Etkinlik, Filistin için yapılan duaların ardından sona erdi.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi