İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla bugün Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık bir grup, Türkiye'nin barış ve hoşgörü mücadelesinde önemli bir figür olan Hrant Dink'i anma etkinliği düzenledi. Grup, "Faşizme inat, kardeşimsin Hrant", "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz" sloganlarıyla bir araya geldi.

Toplanan grup, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, ellerinde taşıdıkları dövizler ve pankartlar eşliğinde Hrant Dink'i anma etkinliğine katıldı. Üzerinde "Unutulmadın, aramızdasın ahpari" yazılı pankartla birlikte "Yaşasın hakların ortak mücadelesi", "Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, "Faşizme karşı omuz omuza" mesajlarını içeren dövizlerle etkinliklerini renklendirdi.

İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, "Tam 17 yıl önce bugün, 19 Ocak 2007’de, Agos Gazetesi’nin kurucusu, genel yayın yönetmeni ve yazarı, sevgili Hrant Dink’i, devlet içindeki çetelerin müdahil olduğu bir suikast sonucu kaybettik" dedi.

Karakaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bizler, Hrant’ın şahsında biçimlenen düşünce ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünü talep edenler, hakikat ve adalet arayışında olanlar; barış, demokrasi ve özgürlükler önüne örülen kalın duvarları yıkmaya, karanlığı aydınlığa kavuşturmaya kararlıyız. Bu cinayetin gerçek sorumluları ortaya çıkana kadar, hiçbir suçun cezasız kalmaması için yargılama süreçlerini takip etmekten, bu uğurda her koşulda mücadele etmekten, adalet arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz."

Katılımcılar, Hrant Dink'in anısını yaşatmak ve onun mücadelesine devam etmek adına etkinliklerin düzenlendiği alanda bir araya gelerek duygusal anlar yaşadı. Grup, etkinlik sonunda, Hrant Dink'in anısını yaşatmaya devam etme kararlılığını vurgulayarak dağıldı.

Kaynak: birgün