İzmir'in Konak ilçesindeki Halkapınar Metro girişinde yaşanan silahlı saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi ise hafif yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklanmıştır.

Saldırı, 19 Mart günü Halkapınar Metro girişinde gerçekleşti. Silahla yapılan saldırı sonucu Çetin Ermiş ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Ayrıca saldırı sırasında seken kurşunlar nedeniyle İ.A. ve Ü.E. isimli 2 kişi hafif şekilde yaralanmıştır. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmiştir.

Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda, silahlı saldırıyı O.K. ve H.D. adlı şüphelilerin gerçekleştirdiği belirlenmiştir. Ayrıca saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ettikleri tespit edilen diğer 7 kişi de gözaltına alınmıştır. Şüphelilerden 7'si tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

İstanbul'da CHP ve DİSK'in çağrısı üzerine Taksim'e giden yollar kapatıldı! İstanbul'da CHP ve DİSK'in çağrısı üzerine Taksim'e giden yollar kapatıldı!

Soruşturma devam ederken, saldırının alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle husumetten kaynaklandığı ileri sürülmüştür. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam etmektedir.

Kaynak: BirGün