Türkiye'nin kadın cinayetleri sorununa bir yenisi eklendi. İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan dehşet veren olayda, Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, boşanma sürecindeki eşi Derya Uzelli Yılmaz ve kayınvalidesi Dilek Uzelli'ye tabancayla ateş ederek ardından intihar etti. İşte olayla ilgili yeni detaylar:

  • Olay, dün saat 09.30 sıralarında Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf Yılmaz, boşanma sürecindeki eşi Derya Uzelli Yılmaz'ın yaşadığı eve giderek tabancayla saldırdı.

  • Eşi Derya Uzelli Yılmaz ile kızı Linda ve kayınvalidesi Dilek Uzelli'ye ateş eden Yılmaz, daha sonra başına ateş etti. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Yusuf Yılmaz ile kızı Linda ve kayınvalidesi Dilek Uzelli'nin yaşamını yitirdiğini belirledi.

    Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı
  • Ağır yaralanan Derya Uzelli Yılmaz ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden Yılmaz'ın durumunun iyiye gittiği ifade edildi.

  • Yusuf Yılmaz'ın, kanser tedavisi gördüğü ve bu süreçte aile içindeki sorunların arttığı biliniyor. Çiftin boşanma süreci çekişmeli geçmiş, Yılmaz'ın tedavi için yurt dışına gitmesi de olayın tetikleyicisi olmuş olabilir.

  • Derya Uzelli Yılmaz'ın kardeşi Ramazan Onur Uzelli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yusuf Yılmaz'ın ablasının yüzüne kezzap attığını, ardından ayaklarından vurarak sakat bırakmayı amaçladığını belirtti.

  • Olayın ardından Yusuf Yılmaz'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Manisa'nın Salihli ilçesine götürüldü. Linda Yılmaz ile Dilek Uzelli'nin cenazelerinin ise İzmir'de toprağa verileceği ifade edildi.

  • Yılmaz'ın, eşi Derya Uzelli Yılmaz'a ait otomobili gasbettiği gerekçesiyle yargıya taşınan davanın duruşmasının aynı gün olduğu öğrenildi.

Yaşanan olay, Türkiye'de artan kadın cinayetleri sorununa dikkat çekerken, aile içi şiddet ve boşanma süreçlerindeki güvenlik önlemlerinin eleştirilmesine neden oldu. Olayla ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Kaynak: karar