Avukatlardan Ankara'da 'savunma mitingi' Avukatlardan Ankara'da 'savunma mitingi'

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Mahzen Operasyonu'nun İzmir ayağında Torbalı ilçesinde "Maraz" lakaplı Hasan Keser liderliğindeki suç örgütü çökertildi. Operasyonda aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke çapında yürütülen Mahzen Operasyonu'nun İzmir ayağında, İzmir Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gizli Servis Müdürlüğü ekipleri, Torbalı ilçesinde faaliyet gösteren "Keser" suç örgütü hakkında çalışma yapıldı. 12 Mart'ta "Maraz" lakaplı Hasan Keser liderliğinde suç örgütü ve üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Kapıyı açmamak için direndi

Özel Harekat Polisi'nin de desteklediği operasyonda, çete üyelerinden birinin kapıyı açmaya direndiği anlar da yaşandı. Polis ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu tutuklanan Hasan Keser ve örgüt üyesi olduğu tahmin edilen 4 şüpheli de tutuklanarak polise götürüldü. Evlerde yapılan aramada 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin ateşli silah kullanmak, mala zarar vermek, tehdit, hakaret, kasten genel güvenliği tehlikeye atmak ve izinsiz silah kullanmak suretiyle kasten zarar verme suçlarına karıştıkları belirlendi.

Kaynak: HABERLER.COM