"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur tedbirsizlikten öldü, kabul edilemez! "Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur tedbirsizlikten öldü, kabul edilemez!

Yaşananlara ilişkin Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, avukatların müvekkilleri ile görüşmesinin engellendiği belirtildi. Avukat Arman Atılgan'ın müvekkillerini görmek için karakola gittiğinde yanlış yönlendirme yapıldığı ve müvekkillerin aslında TEM'de olduğu söylendiği ancak TEM'e gittiğinde müvekkillerin orada da olmadığı, adliyede olduğu söylendiği ifade edildi. Sonrasında adliyeye giden avukat Atılgan'ın müvekkillerin adliyede olmadığını öğrendiği ve aslında hala karakolda olduklarını öğrendiği belirtildi. Bu durumun avukat görüşmesini engellemek için yapılan bir yanlış yönlendirme olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca adliyede avukatların darp edildiği bilgisi paylaşıldı. Gözaltına alınan avukat Arman Atılgan'ın adliye nezarethanesinde polisler tarafından darp edilerek ve hakaretlere maruz kalarak dışarı çıkarıldığı ifade edildi. Müvekkillerin neden tutuklanmaya sevk edildiğine ilişkin bilgi verilmediği ve avukatların dosyayı incelemesinin de geciktirildiği belirtilerek, yargı ve kolluk birimlerinin hukuksuz uygulamalara son verilmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca, yurttaşların demokratik taleplerini dile getirmenin bir suç olmadığı, asıl suçun Van halkının iradesine uygulanan gasp olduğu vurgulandı.

Kaynak: Gazete Duvar