Sanayi Bakanı Kacır: TOGG 2025 Yılında Almanya'ya Adım Atacak Sanayi Bakanı Kacır: TOGG 2025 Yılında Almanya'ya Adım Atacak

JPMorgan, 29 Ocak'ta başlayacak olan 2023 dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklama sezonuna temkinli yaklaştığını belirterek, Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi'yi "negatif katalizör izleme" listesine ekledi.

ekomomim haberine göre, JPMorgan analistleri Mehmet Sevim ve Samuel Goodacre tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'deki makroekonomik normalleşmeden ve bunun bankacılık sektörü açısından uzun vadede ortaya çıkacak olumlu görünümden heyecan duyuyoruz. Türk özel bankalarının 2024 yılında -%30 özsermaye karlılığı (ROE) elde edeceğini öngörüyor ve enflasyon düşse bile bu seviyenin 2026 yılına kadar sürdürülebilir kalmasını bekliyoruz.

Ancak, makroekonomik yeniden düzenlemenin maliyetinin banka bilançolarını ve kar ve zararları etkilemesi nedeniyle temel operasyonel eğilimlerin 2023'ün 4. çeyreğinde ve 2024'ün ilk çeyreğinde kötüleşmesini bekliyoruz. Bunun, özellikle beklenenden yüksek marj baskıları ve yüksek risk karşılıkları nedeniyle yakın vadede hissiyat üzerinde olumsuz bir etki yaratacağına inanıyoruz.

Bankacılık endeksinin yüzde 12 yükseldiği ve CEEMEA Financials'ın yatay seyrettiği güçlü hisse fiyatı performansını göz önünde bulundurarak, 29 Ocak'ta başlayacak olan 2023 dördüncü çeyrek sonuçlarına temkinli yaklaşıyor ve Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi'yi Negatif Katalizör VVatch'e yerleştiriyoruz"


'HEDEF FİYAT'LARINI AÇIKLADI

JPMorgan, Akbank için hedef fiyatını 42 TL'den 45 TL'ye çıkararak tavsiyesini "nötr" olarak korudu. Garanti BBVA, hedef fiyatını 73,5 TL, tavsiyesini ise "nötr" olarak korudu; İş Bankası için hedef fiyatını 26,2 TL'den 30 TL'ye çıkararak tavsiyesini "nötr"de bıraktı. Kurum ayrıca Yapı Kredi Bankası'nın hedef fiyatını 27 TL olarak açıkladı; Tavsiyesini nötr olarak belirledi.

Kaynak: karar