Toplantının ana gündem maddesi olan öğretmen atamaları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de belirttiği üzere, önemli bir konu. Atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımının kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade ediliyor.

Kabine toplantısında bir diğer önemli başlık ise ekonomi olacak. Nisan ayında yıllık enflasyonun yüzde 69,80 olduğu bilgisi paylaşılırken, ekonomideki güncel durum ve orta vadeli program çerçevesinde yapılacak reform adımları ele alınacak.

'Narkoçelik-17' Operasyonu: 1️ ton metamfetamin bulundu , 6 gözaltı oldu 'Narkoçelik-17' Operasyonu: 1️ ton metamfetamin bulundu , 6 gözaltı oldu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi de değerlendirilecek.

Toplantıda İsrail ile ticaretin durdurulması da masada olacak. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik Ankara'nın aldığı kararlar ve bunun ekonomiye etkileri ele alınacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin de kabineyle istişare edilmesi bekleniyor

Kaynak: Haberler.Com