Kadıköy Belediyesi, Trabzon'da taraftar saldırısına uğrayan Fenerbahçeli futbolcu Osayi Samuel'in grafitisinin belediye ekiplerince silinmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, silme işleminin emniyetin talebi doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Belediyenin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Avrupa Boks Şampiyonasında Buse Naz Çakıroğlu şampiyon oldu Avrupa Boks Şampiyonasında Buse Naz Çakıroğlu şampiyon oldu

"ZORUNLU AÇIKLAMA

Kadıköy sınırları içerisinde apartman duvarları, kaldırımlar, reklam tabelaları ve benzeri alanlara yapılan kimi yazılamalar ve çizimlerin üzeri Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’nün rutin takibi ve talepleri doğrultusunda kapatılmaktadır. Zühtüpaşa Mahallesi, Recep Peker Caddesi’nde yer alan grafitinin üzerinin 19.03.2024 tarihinde kapatılması da bu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün rutin talebi doğrultusunda gerçekleşmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hatırlanacağı üzere, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Trabzonlu taraftarların saldırısına uğrayan ve kendisini savunan Fenerbahçeli sağ bek oyuncusu Osayi Samuel'in Kadıköy'de bir grafitisi çizilmişti. Ancak bu çizim, belediye ekiplerince silinmişti ve bu durum Fenerbahçeli taraftarlar tarafından sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı.

Kaynak: BirGün