Olayın yaşandığı Piri Reis Mahallesi'ndeki Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan bu vahim olay sonrasında, doktorun odasına kapanması ve kapıyı kilitlemesiyle saldırganın etkisiz hale getirilmesi, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

H.K., kapıyı açmaya çalışırken, koridordaki diğer kişiler tarafından engellendi. Olayın ardından polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Fatih'te 7 Katlı Binada Yangın Meydana Geldi Fatih'te 7 Katlı Binada Yangın Meydana Geldi

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Lütfi Tiyekli, yaşanan bu olayı kabul edilemez olarak nitelendirdi. Dr. Tiyekli, doktorun yaşadığı bu olay sonrasında şikayetçi olamamasının, sağlık çalışanlarında cezasızlık algısının yerleşmesine neden olduğunu ifade etti.

Ayrıca, kamu hizmeti veren sağlık kuruluşlarının kamu tarafından korunmasını talep etti ve şiddet olaylarında cezasızlığın sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu tür olaylarda, şiddet olmadan da işlem başlatılması ve yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti. Dr. Tiyekli, toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılması ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için tedbirler alınmasını talep etti.

Kaynak: DHA