Yeni yıla sayılı günler kala, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı hala belirsizliğini korurken, TRT Haber'in yayınladığı haberle birlikte muhtemel artış rakamları da gün yüzüne çıktı.

Temmuz ayında seyyanen zamla birlikte en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükselten hükümet, 2024 yılı için belirlenecek memur ve emekli zammını açıklamaya hazırlanıyor. Kasım ayının enflasyon verisi TÜİK tarafından 3.28 olarak açıklanırken, yıllık enflasyon oranı yüzde 61.98'e yükseldi. Aralık ayının verileriyle birlikte ortaya çıkacak son 6 aylık enflasyon rakamı, emekli ve memur zamları için belirleyici olacak.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için açıklanan enflasyon rakamları sonucunda uygulanacak zam oranı yüzde 35.24'e çıkarken, TRT'nin haberine göre, memurların ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 50'nin üzerinde olacak. AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Memur ve memur emeklilerinde yüzde 50 yaklaşık olarak artış gerçekleşmesi durumunda şu anda en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 lira, bu oran yüzde 50 olduğu takdirde 33 bin liraya yaklaşık olarak çıkması bekleniyor." dedi.

Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür" Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür"

Seçim nedeniyle emekli zamlarının 'dopingli' yapılacağı iddiaları da gündemde. Hükümetin yerel seçimlere güçlü girebilmek amacıyla, emekli zamlarında da benzer bir artışa gideceği konuşuluyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına yüzde 50 ile 60 arasında bir artış yapılmasının muhtemel olduğunu belirtirken, 7 bin 500 lira olan emekli aylıklarına yüzde 50 artış yansıtılması halinde yeni taban aylığın 11 bin 250 liraya yükselmiş olacağını ifade etti.(halk)

Editör: Haber Merkezi