Denkleştirme Sistemi Geliyor

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu personeline nöbet ve fazla mesai yaptırılması durumunda çalışanların serbest zaman ve denkleştirme yapmasına öncelik verilecek.

Denkleştirme süresi iki ay olarak öngörülüyor. İş Kanunu'na göre fazla çalışma yapan işçi, zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında serbest zaman kullanabiliyor.

Bu sistemde, haftalık 45 saatlik çalışma süresi, haftanın çalışılan günlerine günde 11 saati aşmamak şartıyla dağıtılabiliyor.

Biriken İzinler Eriyecek

Tasarruf genelgesine göre, kamu işçilerinin yıllık izinleri ilgili yıl içinde kullandırılacak ve biriken izinler en fazla üç yıl içinde eritilecek. Ayrıca, koruyucu giyim ve donanım malzemeleri sadece ilgili işleri yapan personele verilecek.

Servis Düzenlemeleri Yeniden Belirlendi

Personel servis hizmetleri konusunda da çeşitli düzenlemeler yapıldı. Savunma ve güvenlik hariç toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılacak.

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!

Hizmet alımı yoluyla sağlanan servisler ise sözleşme bitimine kadar devam edecek. Yakın yerleşkelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarının personel servis hizmeti birlikte ihale edilecek ve servisten yararlanan kişi sayısı aracın kapasitesinin yüzde 70'inin altındaysa o hatta servis verilmeyecek.

Servis araçlarının model yılı da yeni olmayan araçlara öncelik verilerek seçilecek.

Servisi Kaldırılanlara Ekonomik Destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni düzenlemeler hakkında yaptığı açıklamada, servisleri kaldırılacak çalışanlara ekonomik destek sunulacağını belirtti.

Yılmaz, "Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil, bir sınır getiriliyor. Ne kadar eksildiyse o kadar istihdam yapılacak. Kamu hizmetlerini aksatmadan belli bir dönem için böyle bir sınır getirdik. Günün ihtiyacına göre planlama yapılmış olunacak. Şu an devam eden servisler süresi doluncaya kadar devam edecek.

Toplu taşıma konusunda kamu çalışanlara destek sunulacak," ifadelerini kullandı.

Bu yeni düzenlemelerle kamu çalışanlarının çalışma koşullarında önemli değişiklikler yapılacak ve tasarruf sağlanması hedeflenecek.

Kaynak: Haberler.Com