İstanbul'daki trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolarlık ekonomik kayba sebep oluyor İstanbul'daki trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolarlık ekonomik kayba sebep oluyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf çalışmalarının sona erdiğini ve tasarruf önlemlerinin yılın ikinci yarısında güçlü bir şekilde devreye alınacağını belirtti.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, küresel ekonomik görünümde Türkiye lehine olumlu bir arka plan olduğunu ifade etti. Türkiye'nin ana ticaret ortaklarında toparlanma beklentisi olduğunu vurgulayan Şimşek, iç talebin bir miktar yumuşadığı bir dönemde dış talebin destekleyici olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Bakan Şimşek, kamuda tasarruf ve harcama kontrolüne ilişkin çalışmaların sona erdiğini ve bunun ikinci yarıda güçlü bir şekilde devreye gireceğini belirtti. Ayrıca, Orta Vadeli Programın (OVP) arzulanan sonuçları verdiğini ve bu programın güçlendirileceğini, Türkiye'nin makroekonomik sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Haziran 2023 ile Haziran 2024 arasının dezenflasyon dönemi olarak öngörülmediğini belirten Şimşek, dezenflasyonun bu yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi. Dezenflasyonun desteklenmesi için para politikasında normalleşme süreci ve maliye politikasında ilave adımlar atılacağını açıkladı.

Kamuda tasarruf ve harcama kontrolüne odaklanacaklarını belirten Bakan Şimşek, bu konuda yapılan çalışmaların nihai noktaya geldiğini ve yakında bazı hususları paylaşacaklarını dile getirdi. Ayrıca, vergi muafiyeti ve istisnalarının gözden geçirilmesinin OVP'de yer aldığını belirtti.

Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele konusunda da güçlü bir şekilde sahada olacaklarını ve bu mücadelede destek beklediklerini ifade etti. Kayıt dışılıkla mücadelenin sadece vergi gelirlerini artırmak için değil, aynı zamanda adil rekabet ortamı sağlamak için de önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: haber3