Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı! Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı!

Karabük'te, Karabük Üniversitesi'ndeki Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen ve kentte üniversite eğitimi gören öğrencilerle cinsel ilişkiye girdikten sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu iddiası, sosyal medyada hızla yayıldı. Ancak, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir HIV ve HPV artışının olmadığı belirtildi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son günlerde sağlık tesislerine bu konuda herhangi bir başvurunun olmadığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, ülke genelinde olduğu gibi il genelinde de sağlık tesislerinin halk sağlığını ilgilendiren hastalıkları yakından takip ettiği ve düzenli kayıt tuttuğu ifade edildi.

HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi bir anlamlı artışın bulunmadığı belirtilirken, sağlık tesislerine son günlerde bu konuyla ilgili herhangi bir başvurunun olmadığı da vurgulandı. Ayrıca, sağlık sisteminin kayıtsız girişlere izin vermediği ve sağlık çalışanlarının itibarını zedeleyen iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Kaynak: CUMHURİYET