İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!


KARADENİZBİRLİK üreticilere 446 milyon lira ödedi

Karadeniz Yağlı Tohumlar Pazarlama Tarım Kooperatifleri Birliği'nin (KARADENİZBİRLİK) 2023 yılının geri kalanında 36 bin ton ayçiçek yağlı tohumu satın alarak üreticiye 446 milyon lira ödeme yaptığı bildirildi.

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 12 tarım satış kooperatifinin birliğe bağlı olduğunu kaydetti.

Birliğin 25 bine yakın üretici ortağına hizmet verdiğini belirten Erarslan, şöyle konuştu: “Üreticilerinden satın aldığı hammaddelerle bölgenin tek Helal Gıda sertifikalı ayçiçek yağı olan “KARADENİZBİRLİK” markasıyla ayçiçek yağı üretiyor. . Birliğimiz 2023 yılında 36 bin ton ayçiçeği satın alarak üreticiye 446 milyon lira ödedi. "Aynı zamanda 2023 yılında yağlı tohumların ekimi için ekimden önce üretici üyelerine 33 milyonu nakdi, 51 milyonu ayni olmak üzere 84 milyon lira kredi dağıttı."

Eraslan, KARADENİZBİRLİK'in teknolojik iyileştirme ve revizyon çalışmalarının 2024 yılında da devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemlerde de üretim faaliyetlerinde birim alandan elde edilen verimin artırılması ve yağlı ay çekirdeğinin yağ oranının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam edecek, üreticilerin istikrarlı bir şekilde yeterli gelir elde ederek üretime devam edebilmeleri için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak bu bağlamda devletin ciddi bir desteğine ihtiyaç var."(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi