Kahramanmaraş'ta Ahşap Fabrikasında Yangın Çıktı Kahramanmaraş'ta Ahşap Fabrikasında Yangın Çıktı

Karamollaoğlu'nun Gazze'de İslam ülkelerine tepkisi!

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gazze konusunda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu İslam ülkeleri hükümetlerine tepki gösterdi. "Bu kadar sessizlik yeter. Yeter artık bu işbirliği. İslam ülkelerinin liderleri ve Türkiye'deki iktidar sahipleri başka ne bekliyor? "Onlar sessiz kaldığı sürece İsrail pervasızlaşır ve ticaret yapmaya devam ettiği sürece Gazze'ye bombalar düşmeye devam eder" dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gazze konusunda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu İslam ülkeleri hükümetlerine tepki gösterdi. Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Bu kadar sessizlik yeter. Yeter artık bu işbirliği. İslam ülkelerinin liderleri ve Türkiye'deki iktidar sahipleri başka ne bekliyor? "Onlar sessiz kaldığı sürece İsrail pervasızlaşır ve ticaret yapmaya devam ettiği sürece Gazze'ye bombalar düşmeye devam eder" dedi.

İsrail, geçici ateşkesten bu yana Gazze'deki katliamlarını artırdı. 7 Ekim'den itibaren Gazze'nin "operasyon dışı ve güvenli" olarak tanımladığı güney kesimini işgal etmeye başlayan İsrail, aralarında okullar, hastaneler ve mülteci kamplarının da bulunduğu sivilleri bombaladı. İslam ülkelerinin sessizliği her geçen gün daha güçlü tepkilere neden oluyor.

Bu sessizliğe tepki gösteren parti genel başkanı Saadet Temel Karamollaoğlu, "Artık yeter" dedi. X sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yeter. Bu kadar sessizlik yeter. Yeter artık bu işbirliği. Uluslararası kuruluşlar, İslam ülkelerinin liderleri ve Türkiye'deki iktidar sahipleri başka ne bekliyor? Onlar sessiz kaldıkları sürece İsrail pervasızlaşacak, ticaret yapmaya devam ettikleri sürece Gazze'ye bombalar düşmeye devam edecek. Zulme alışmak onun parçası olmak demektir. Vatandaşlarımıza sesleniyorum: Herkes sussa, herkes görmezden gelse çocukların bomba altında ölmesine alışamayız, alışmamalıyız."

Saadet lideri başka bir paylaşımında şunları söyledi: “İsrail, ateşkes süresi biter bitmez Gazze'yi terörize etmeye ve bombalamaya devam ediyor. Çözümün geçici ateşkes değil kalıcı işgale son vermek olduğu bir kez daha görüldü. Çözüm; Filistinli direniş savaşçılarının kararlı mücadelesine aynı kararlılıkla destek verin” dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi