ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu gezisi kapsamında Katar'a gelerek Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile görüştü. Toplantının ardından yapılan açıklamada, İsrail ile Hamas arasında yeni bir esir değişimi önerisine olumlu yanıt verildiği belirtildi. Ayrıntılardan kaçınan Al Thani, Hamas'ın yanıtının genel olarak olumlu olduğunu söyledi ve yanıtın İsrail'e iletileceğini duyurdu.

Al Sani, bölge ülkelerine ve uluslararası topluma daha fazla kan dökülmesini önleme, sivilleri koruma ve uluslararası ticareti tehdit edebilecek tedbirlerden kaçınma çağrısında bulundu. Ayrıca Birleşmiş Milletler Filistinli mülteciler için Birleşmiş Milletler Yardım Ajansı UNWA'ya fon kesintilerinin tehlikeli sonuçları olacağını ve desteğin devam etmesi gerektiğini vurguladığını söyledi.

Blinken, Hamas'ın tepkisini değerlendirdiklerini belirterek, ertesi gün İsrail hükümetiyle görüşeceğini duyurdu. Blinken, teklifin genişletilmiş bir anlaşmaya işaret ettiğini ve her iki tarafın da mahkumların karşılıklı serbest bırakılmasını da içeren bir anlaşmaya varılmasının mümkün olduğuna inandığını söyledi.

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

(karar)

Kaynak: karar