Trafikte cezalar % 78 arttı! Trafikte cezalar % 78 arttı!

KDK'dan "nakdi desteği ödenmesine" ilişkin karar

Hatay'ın Kahramanmaraş ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaş, AFAD'ın sağladığı 10 bin TL'lik destek ödemesinden yararlanmak istediğini ancak söz konusu yardımın kendi evinde kalan başka bir kişiye ödendiğini ve Ombudsman'dan söz konusu yardımdan yararlanmasını talep ederek (KDK'ya) gönderdi. KDK aile başına nakdi yardım ödeme kararı aldı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 il yıkıldı, 50 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti. Hatay depreminden etkilenen bir vatandaş, AFAD'ın sağladığı aile desteği amaçlı 10 bin TL'lik gıda yardımının, 2022 yılının Haziran ayında evine kayıt yaptıran ve bir süre sonra evden ayrılan akrabasına ödendiğini belirterek, başvuruda bulunduğunu açıkladı. . Bu destekten yararlanmak için Denetim Enstitüsü'ne (KDK) başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, ikamette adresi kayıtlı vatandaşlar arasında en yaşlı kişiye 10.000 TL aile nafakası ödemesi yapıldığını belirleyerek, aynı adreste kayıtlı vatandaşların itirazlarının gerçekte, Aynı haneye mensup olmayan kişiler de dikkate alınmalıdır.

AFAD'A ÖNERİ KARARI

KDK, AFAD'ın başvurucunun aile nafakası ödemesi talebini, ödeme yapılan kişinin deprem tarihinde aynı hanede ikamet edip etmediğini belirlemek amacıyla yapılan inceleme sonuçlarına göre yeniden değerlendirmesini önerdi.(karar)

Editör: Haber Merkezi