1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na Yürümek İsteyen 38 Kişi Tutuklandı 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na Yürümek İsteyen 38 Kişi Tutuklandı

"Kedilerin babası" emekli maaşıyla her sabah 700 kediyi besliyor

Yanında getirdiği mamalarla her sabah Antalya'da 5 noktada 700'e yakın kediyi besleyen Hüseyin Karaağaç (66), çevresinde "kedilerin babası" olarak tanınıyor. Emekli maaşının bir kısmıyla mama alan Karaağaç, kedilerin beslenmesi için mama yardımı almayı umuyor.

Antalya'da yaşayan Hüseyin Karaağaç, küçüklüğünden itibaren kedilere olan ilgisinin arttığını anlattı. Sayısız kediyi sahiplenen ve emekli olana kadar onların tüm ihtiyaçlarını karşılayan Karaağaç, maaşının bir kısmını sokakta yaşayan kedilere ayırdı.

Sabah erkenden evden çıktığını gören hayvanlar Karaağaç'ın etrafında toplanıyor ve yanında getirdiği mamaları kedileri beslediği yerlere götürüyor.

Kentin 5 noktasında 700'e yakın kediyi besleyen ve sağlık durumlarını denetleyen Karaağaç, "kedilerin babası" olarak da anılıyor ve çevresindekilerin desteğini alıyor.

Hüseyin Karaağaç, maliyetlerin artması nedeniyle kedilerin mama ve diğer masraflarını karşılamakta zorlanmaya başladığını, hayırsever girişimcilerden de destek aldığını söyledi. Kepez ilçesinde yol kenarında 100'e yakın kediyi besleyen Karaağaç, yoldan geçenlerin dikkatini çekerek vatandaşların hayvanları sevmesine olanak sağladı. Yanındaki çantadan mamayı alıp kendisine veren Karaağaç, çocukluğundan beri kedilerle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "3-4 parkla ilgileniyorum. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyorum. Onların karınlarını doyuracağım. Kediler beni gördüklerinde hemen etrafıma toplanırlar. Ben onun babasıyım. "Şehrin her yerinde 700 ila 800 arasında kedim var" dedi.

Karaağaç, zaman zaman kedilere kötü davranan kişilerin de bulunduğunu belirterek, "Böyle bir durum oluştuğunda gereğini yapıp hemen müdahale ediyorum. Kedilerime kimse dokunamaz."

İÇİ ISINIYOR

Hüseyin Karaağaç'ın çevresindeki hayvanları ilgiyle izleyen ve kedileri seven Alev Köken, evcil hayvanının olmadığını, kedileri ve diğer sokak hayvanlarını besleyip sevmek istediğini söyledi. Köken, özellikle soğuk havalarda kedilerin bakımını yapan insanları görmekten mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Çok mutlu oldum ve bunu takdir ettim. Keşke herkes aynı şeyi yapabilse. "Yardımımıza ihtiyaçları var" dedi.


Üniversite eğitimi için Kıbrıs'ta yaşayan ve ailesiyle birlikte yaşamaya gelen Yağmur Köken, kedileri çok sevdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu durumu görünce içim ısınıyor. Üniversiteye gitmeden önce onları beslemeye çalışıyordum. "Hüseyin Karaağaç'ı daha önce de görmüştüm ama ilk defa bu kadar çok kedinin yanında görüyorum" dedi.

Emine Tek kedileri görünce onları çok sevdi ve bir süre onlarla ilgilendi. Tek, kedileri de beslediğini belirterek, "Ben 20-25 kediye bakıyorum. Mümkün olduğunca işleri evde yapıyoruz."

Sokakta can çekişen kediyi evinde beslediğini söyleyen Nida Arslan Durak, "Sokak kedisi veya hayvanı almayın, sahiplenmelisiniz. Benim bir kedim var ve onu eve besliyorum. "

Editör: Haber Merkezi