İstanbul merkezli başlayan ve altı ilde devam eden geniş çaplı operasyonlar sonucunda Polat çifti dahil olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması, spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi yasalarına muhalefet ve suç örgütü kurma ve üye olma suçlamalarını içeriyor.

Operasyonlar sırasında, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transferi yapıldığı tespit edilmişti. Ayrıca, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya 1 milyon 800 bin liralık bir transfer gerçekleştirdiği belirlendi.

Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu

Dilan Polat, eşi Engin Polat ve diğer şüphelilerin tutuklanmasının ardından, 27 şirkete kayyum atanması ve bazı sosyal medya fenomenlerinin de soruşturmaya dahil edilmesi dikkat çekti.

Şüphelilerin tutukluluk durumları incelendiğinde, bazılarının serbest bırakılması kararlaştırıldı ancak bazılarının tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

Dilan Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesiyle birlikte, soruşturmanın gidişatı ve detayları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.

Kaynak: Karar