Hindistan'da Fırtına Felaketi: 8 Kişi Hayatını Kaybetti 59 Kişi Yaralandı Hindistan'da Fırtına Felaketi: 8 Kişi Hayatını Kaybetti 59 Kişi Yaralandı

Doğu Afrika ülkesi Kenya, Mart ayının ortasından bu yana şiddetli yağışların etkisi altında. Bu yağışlar, beraberinde selleri getirerek ülkede büyük çaplı bir felakete sebep oluyor. Kenya Hükümeti Sözcüsü Isaac Mwaura, son açıklamasında, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 188'e ulaştığını bildirdi. Sadece son 24 saatte 9 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Mwaura, özellikle Nakuru bölgesindeki Mai Mahiu kasabasında yaşanan baraj çökmesi sonucu 50 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını aktardı. Toplamda ise felikatten etkilenen kişi sayısının 196 bin 296 olduğu ifade edildi.

Kenya'da yaşanan bu felaket, ülkenin pek çok bölgesini etkisi altına almış durumda. 47 bölgenin en az 28'inde şiddetli yağışlar hissediliyor.

Yetkililer ve insani yardım kuruluşları, sular altında kalan bölgelerden uzak durulması, daha yüksek yerlere çıkılması ve yoğun yağış sırasında araç kullanmaktan kaçınılması konusunda halkı uyarıyor. Meteoroloji servisi ise yağışların devam edeceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak: haber global