İsrail Türkiye'yle serbest ticaret anlaşmasını feshetti! İsrail Türkiye'yle serbest ticaret anlaşmasını feshetti!

Kenya'da mart ortasından bu yana devam eden yağışların yol açtığı su baskınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Ülke genelinde yaşanan sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 228'e yükseldi.

Yetkililer, Hidaya Kasırgası'nın yaklaştığı konusunda uyarıda bulunarak, kasırganın kıyı bölgesi için tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Önümüzdeki günlerde şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgarların artacağını söyleyen yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve tahliye çalışmalarını hızlandırmaya çağırdı.

Hükümet sözcüsü Isaac Mwaura, "Son 24 saatte 7'si yetişkin ve 2'si çocuk 9 kişinin ölümüne üzüldük ve ülke genelindeki toplam sel felaketinde ölenlerin sayısı 228'e çıktı" dedi.

Mwaura, sel ve su baskını nedeniyle 164 kişinin yaralandığını, 72 kişinin kaybolduğunu, 212 bin 630 kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Selden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Tanzanya'da Tanzanya Meteoroloji Ajansı, Hidaya'nın artık ülke için tehdit oluşturmadığını duyurdu.

Kasırganın kıyı kesimlere normalden çok daha fazla yağış getirdiği bildirildi ancak herhangi bir can kaybı veya hasar yaşanmadı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Ulusal Gençlik Servisi'ne selden etkilenen insanlara geçici kamp olarak kullanılmak üzere arazi sağlama talimatı vermişti.

Tanzanya, Burundi gibi Doğu Afrika ülkeleri ve Kenya'nın da aralarında bulunduğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti, şiddetli yağışların neden olduğu su baskınlarından olumsuz etkileniyor.

Kaynak: KARAR