Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7. genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Fatih Portakal'ın son zamanlarda yaptığı iddialara sert bir yanıt verdi. Özellikle "Burcu Köksal" adlı bir isim üzerinden gündeme gelen tartışmalar, siyasi arenada büyük yankı uyandırmıştı. Kılıçdaroğlu, bu iddialara sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla karşılık verdi.

"KEPAZELİK, ÇUKURLUK!"başlığıyla yayımlanan paylaşımda Kılıçdaroğlu, Portakal'ın iftiralarına sert bir dille tepki gösterdi. Portakal'ın "İspatlayamam ama" şeklindeki ifadeleri üzerinden yaptığı iddiaları kınayan Kılıçdaroğlu, bunun gazetecilik ve insanlık açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı. "Ağız dolusu iftira atmak bırak gazeteciliği, insanlık değildir. Kepazeliktir! Çukurluktur!" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Portakal'ı mevcut iktidarın seçim döneminde attığı iftiralarla benzerlik göstermekle suçladı.

İYİ Parti Kurultay'ında seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti Kurultay'ında seçim ikinci tura kaldı

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımında, "Fatih Portakal, senin iftiralarının da mevcut iktidarın seçim zamanında attığı iftiralardan, sahte ve montaj videolarından bir farkı yoktur" sözlerine de yer verildi. Ayrıca, "müfterilerden yine Allah'a sığınıyorum" ifadesiyle Portakal'ın sözlerini milletin vicdanına havale ettiğini belirtti.

Fatih Portakal'ın geçmişte yaptığı açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu, Portakal'ın iddialarını ciddiye almayarak, "Aleyhime kasıtlı yalan bir haber yapılıyor" dedi. Portakal'ın kendisine atfettiği talimat ve yönlendirme iddialarını reddeden Kılıçdaroğlu, böyle bir cümlenin sarf edilmesini "alçak ve şahsiyetsiz" olarak niteledi.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun bu sert açıklamaları, siyaset ve medya çevrelerinde geniş yankı uyandırdı. Portakal'ın iddialarına karşı Kılıçdaroğlu'nun verdiği bu güçlü yanıt, Türkiye'deki siyasi atmosferde yeni bir tartışma ve gerginlik dalgasının fitilini ateşledi. Bu sürecin, önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceği ise merakla bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet