38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık koltuğunu kaybeden eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 31 Mart yerel seçimlerin ardından CHP'yi olağanüstü genel kurultaya götüreceği iddia ediliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun 550 delegeye imza sözü aldığı konuşuluyor.

Geçtiğimiz kasım ayında yapılan 38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık koltuğunu kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından parti içinde olağanüstü genel kurultay talebinde bulunacağı konuşuluyor. İddialara göre Kılıçdaroğlu, kendi taraftarları ve kendisine bağlı isimlerle temasını artırarak imza sözleri almaya başlamış durumda.

İYİ Parti'de Kurultay Günü: İşte kurultaydan görüntüler... İYİ Parti'de Kurultay Günü: İşte kurultaydan görüntüler...

Bu gelişmelerin yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun, kurultay sonrasında Ankara, İstanbul ve Antalya'da ofisler açarak sivil toplum kuruluşları, eski siyasiler ve bilim insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi, CHP içindeki güç dengelerini değiştirebilecek ve parti liderliği konusunda yeni bir sürecin başlamasına neden olabilecek nitelikte görünüyor. Ancak, resmi bir açıklama yapılmadan bu iddiaların kesinleşmesi zor

Kaynak: son dakika