Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Salıverilen bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren şebekenin kilit isimleri, 5 Ocak'ta 2 araçla Kayseri'ye seyahat ederek örgütsel bir toplantı gerçekleştirdi.

Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor

Toplantının içeriği tam olarak tespit edilemese de, şüphelilerin örgütsel olduğu değerlendirildi. Araştırmalar, şüphelilerin izine 7 Ocak'ta Kayseri'de bir kez daha rastlandığını ortaya koydu. Salıverilen bilgilere göre, saldırıyı planlayan şebekenin önemli isimleri, 5 Ocak'ta İstanbul'dan yola çıkarak Kayseri'ye ulaştılar.

Örgüt üyelerinin toplandığı adres, "Abdullah" kod adıyla bilinen Amenullah H. tarafından Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan bir adreste karşılandı. Şüpheliler, bu adreste 7 Ocak'ta bir otelde tekrar bir araya geldiler. Otelde, şüphelilerin belirlenen odalarda toplantı yaptıkları tespit edildi.

Araştırmalar ayrıca, saldırı günü ve öncesinde kullanılan bir aracın geçmişine ışık tuttu. Polonya plakalı aracın Türkiye'ye girişini Tacikistanlı Abdullo B.'nin yaptığı belirlendi. Abdullo B., aracı Türkiye'ye soktuktan sonra Rusya'nın başkenti Moskova'ya gittiği tespit edildi. Araç daha sonra, şüpheli Shamsullo R. tarafından İstanbul'da kullanıldı. (birgün)

Editör: DS Haber