Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Edelkhan Inazhaev'in 2016'daki Atatürk Havalimanı bombalı saldırısıyla ilişkilendirildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sevk yazısında, saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan David Tanduev ile bağlantılı oldukları değerlendirilen Inazhaev'in yakalandığı, yapılan aramada ise bir adet kurusıkıdan bozma silah ve boş vaziyette şarjör ele geçirildiği ifade edildi.

Ayrıca, Inazhaev'in dijital materyallerinde, Atatürk Havalimanı saldırısında kullanılan araca ait görsellerin bulunduğu kaydedildi.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Savcılığın sevk yazısında, Inazhaev'in Atatürk Havalimanı saldırısının ardından 1 Temmuz 2016 tarihinde yakalandığı ve tutuklandığı bilgisi verildi.

Ayrıca, Inazhaev'in eşinin DEAŞ terör örgütüne katılarak canlı bomba eylemi yapmak üzere gönüllü olduğu belirtildi. Inazhaev'in dijital materyallerinde, IŞİD mensuplarına ait resimler, örgüt bayrağı ve bomba yapımıyla ilgili malzemelerin bulunduğu aktarıldı.

Bu gelişmelerin ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplamda 34 şüphelinin gözaltına alındığı, bunlardan 25'inin tutuklandığı ve 9'unun adli kontrol uygulamasına tabi tutularak serbest bırakıldığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin soruşturma devam ederken, şüphelilerin terör örgütü DEAŞ ile bağlantıları ve eylem hazırlıklarıyla ilgili detaylar daha fazla aydınlatılmaya çalışılıyor.  (Gerçek Gündem) 

Editör: DS Haber