Duane Eddy, 86 yaşında kanserle mücadele sonucu yaşamını yitirdi. Eşi Deed Eddy, ölümünün Franklin, Tennessee'deki evlerinde 30 Nisan'da gerçekleştiğini belirtti.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Silahlı Saldırı Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Silahlı Saldırı

Eddy, 1950'li ve 60'lı yıllarda enstrümantal müzikte önemli başarılar elde etti ve Grammy ödülü kazandı. Ünlü "Peter Gunn" şarkısı, 1986'da yeniden düzenlenerek listelerde tekrar yer aldı.

"Mızıka Kralı" olarak tanınan Eddy, kendi tarzıyla genç gitaristlere ilham verdi ve 1994'te Rock and Roll Hall of Fame'e kabul edildi. Ayrıca, Müzisyenler Onur Listesi ve Müzesi tarafından da 2008'de üyeliğe alındı.

Eddy'nin temsilcisi, onun ölümüyle ilgili olarak şunları dile getirdi: "Duane, kendine özgü tarzıyla dünya çapında bir gitarist nesline ilham verdi. O, rock and roll'un ilk gitar tanrısıydı ve mütevazı ve inanılmaz bir insandı. Onu çok özleyeceğiz."

1936'da New York'un Corning kentinde doğan Duane Eddy, genç yaşta gitar çalmaya başladı ve kendini yetiştirdi. Kendine has tarzı, The Beatles'tan Blondie'ye kadar birçok sanatçıya ilham verdi ve 70 yıllık kariyeri boyunca 100 milyondan fazla albüm sattı.

2011'de bir röportajında Eddy, şöyle dedi: "Bruce Springsteen ya da John Fogerty gibi insanlar 'Duane beni çok etkiledi' dediğinde, bu benim için para veya şöhretten daha değerlidir. Bu, yaptığım işin gerçek anlamı ve getirisi."

Kaynak: KARAR