Dolar Kuru 25 TL'ye Düşecek Dolar Kuru 25 TL'ye Düşecek

Milyonlarca kiracıyı yıkan haber! Yüzde 25 sınırı resmen yüzde 71 oldu. Ev sahipleri artık bu karar ile birlikte bayram edecek!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ev fiyatlarını da etkilemiş durumda. Kira fiyatları uçuk rakamlara ulaşırken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan krizler arabuluculuk ile halledilmeye çalışıyor ancak alınan son karar herkesi şoke etti. Milyonlarca kiracıya kötü haber! İzmir'de alınan karar vatandaşları hüsrana uğrattı. Yüzde 25 zam sınırı resmen yüzde 71 oldu. Ev sahipleri bu haberle bayram edecek! İşte detaylar haberimizde...

MİLYONLARCA KİRACIYA KÖTÜ HABER!

İzmir'de kira zammı ile ilgili anlaşmazlık yaşayan ev sahibi ve kiracı arasında hukuki süreç başladı. Arabuluculuğa taşınan sorun sonunda iki tarafında el sıkışmasıyla tatlıya bağlandı. Çiğli’deki evin sahibi M.D, apartmanın bulunduğu bölgedeki ortalama kira bedelinin 8-9 bin lira arasında değiştiğini belirterek, kiracısı Atilla Figen’den 1750 lira olan aylık ödemesini yükseltmesini talep etti.

Tarafların sonuca ulaşamaması üzerine konu yargıya taşınınca zorunlu arabuluculuk şartı devreye girdi. Görüşmelerin ardından arabuluculuk masasında ev sahibi ile kiracı kademeli zam şartıyla anlaşmaya vardı.

YÜZDE 25 ZAM SINIRI YÜZDE 71 OLDU

İmzalanan anlaşmaya göre, kiracı ev sahibine 2024 Haziran’a kadar aylık 3 bin lira, haziran ve ağustos ayları arasında 5 bin lira ödeyecek. 2024 yılının ağustos ayından itibaren kiraya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında zam yapılacak.

ÖNCE ARABULUCU DEVREYE GİRİYOR

Avukat ve arabulucu İrfan Medet Akpınar, eylül ayından itibaren kiracı ve kiraya veren ilişkilerinden kaynaklanan hukuki ihtilafların önce arabuluculuktan geçtiğini söyledi. M.D. ile Atilla Figen anlaşmazlığına ilişkin dosya ile görevlendirildiğinde ilk olarak taraflarla irtibata geçtiğini aktaran Akpınar, "Şanslı olduğum bir nokta vardı ki her iki tarafın da vekili vardı. Bu süreçte avukat meslektaşlarım da çok fazla katkı koydu." ifadelerini kullandı.(karar)

Editör: Haber Merkezi