Kırgızistan'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, yoğun katılımla gerçekleşen bir resepsiyonla coşkuyla kutlandı. Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen bu özel resepsiyon, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönemini anmak amacıyla gerçekleşti.

ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

Resepsiyonun karşılama bölümünde, Büyükelçi Doğan ve eşi Mariya Doğan, büyükelçilik ataşeleri ve eşleri tarafından coşkuyla karşılandı. Etkinliğe siyasetçiler, bürokratlar, Bişkek'teki büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, uluslararası kuruluş temsilcileri, askeri ataşeler, sivil toplum liderleri, akademisyenler ve eğitim çalışanları gibi birçok davetli katıldı.

Resepsiyonun açılış bölümünde, Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerinin sergilendiği bir fotoğraf sergisi yer aldı.

Her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un tebrik videoları gösterildi.

Büyükelçi Doğan, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarih boyunca sadece kendi milletine değil, aynı zamanda tüm dünyaya karşı sorumluluk taşıdığını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anan Doğan, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden geldiğini vurguladı.

Doğan ayrıca, Türkiye'nin Kırgızistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatarak, her iki ülkenin eğitim, sağlık, askeri, kültür, ticaret ve ekonomi gibi birçok alanda işbirliği yaparak başarılar elde ettiğini söyledi. Ayrıca, deprem sonrası Kırgızistan'dan gelen arama kurtarma personeline ve Türkiye'deki depremzedelere yardım elini uzatan Kırgız halkına teşekkür etti.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Edil Baysalov, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladı ve Türkiye'nin dünyada ileri bir konumda olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğini vurgulayarak, "Yaşasın Türkiye, Türkiye'nin 100. yılı kutlu olsun!" dedi.Resepsiyon, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Türk Dünyası Orkestrası'nın müzik performansları, üniversite öğrencilerinin zeybek gösterisi ve Kırgız sanatçıların sahne performanslarıyla renklendirildi. Bu özel etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak için unutulmaz bir anı olarak kaldı.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi