Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Kobani Davası'nda verilen kararın ardından Diyarbakır Valiliği, kent genelinde eylem ve etkinliklerin 4 gün boyunca yasaklandığını duyurdu. Ayrıca, diğer illerden Diyarbakır'a eylem amaçlı girişlerin de yasaklandığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 2014 yılında yaşanan ve "6-8 Ekim Olayları" olarak bilinen süreçte meydana gelen olayların davasının 16 Mayıs 2024 tarihinde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği hatırlatıldı. Bu durumun, söz konusu olayları yeniden provoke etmek isteyen marjinal gruplar tarafından kullanılabileceği endişesiyle eylem ve etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma riskinin bulunduğu vurgulanarak, bu nedenle açık alanlarda yapılması planlanan her türlü eylemin yasaklandığı ifade edildi. Bununla birlikte, il dışından gelecek kişilerin Diyarbakır'a girişlerinin ve dış ilçelerden il merkezine girişlerinin de yasaklandığı belirtildi. Bu kararın, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince alındığı ifade edildi.

Kaynak: HABERLER.COM