Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşanan üzücü bir olayda, Halil Zorlutuna isimli şahsın, eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği komşusu M.Y.'ye cinsel saldırıda bulunarak şantajda bulunduğu ortaya çıktı. Mahkemede 46 yıla kadar hapis cezası istenen şüpheli, suçlamaları reddederken, mağdurların avukatları ise adil bir ceza talep ediyor.

MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Olay, 2022 yılının Ağustos ayında İzmit'in Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Halil Zorlutuna, eşi F.Z.'nin kendisini aldattığından şüphe edip telefondaki mesajlarını incelediğinde, eşiyle komşusu M.Y.'nin cinsel içerikli yazışmalarını gördü.

Öfkesine yenilen Zorlutuna, komşusu Ü.Y. ile plan yapıp, M.Y.'yi eve davet etti. Bu sırada odada saklanan Zorlutuna, M.Y.'yi beyzbol sopasıyla döverek cinsel saldırıda bulundu ve bu anları kaydedip şantajda kullandı.

Olayın ardından şüpheli, tutuklanırken, eşi ve diğer komşusu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan mütalaada, Halil Zorlutuna'nın toplam 46 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Aynı zamanda, diğer sanıklar F.Z. ve Ü.Y. hakkında da ceza isteniyor.

Kaynak: sözcü