Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi, bu iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu. Sendikanın genel başkanı Levent Kuruoğlu, "Maliye sisteminde bir açık olduğu, bu açık üzerinden sadece bir okulda 4,5 milyon TL'nin üstünde bir yolsuzluk yapıldığı görülmektedir" dedi. Konuyla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

İddiaların Ortaya Çıkışı

Gölcük Saraylı Ortaokulu'ndaki bazı öğretmenler, 17 Mayıs'ta maaş bordroları ve maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık olduğunu fark etti. Ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenler, hesaplarına yatan ücretin bordroda belirtilen miktardan yaklaşık üç kat daha az olduğunu gördü.

Geriye dönük olarak hesaplarını kontrol eden öğretmenler, bu durumun yaklaşık 4 yıldır sürdüğünü tespit etti. Ek ders ücret farkının farklı banka hesaplarına yatırıldığını belirlediler.

Suç Duyurusu ve Soruşturma

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, ek ders ücretlerini hesaplayan okul müdürü M.H.A., işlemleri inceleyen ve onaylayan ilçe destek hizmetleri şefi ve memurları, şube müdürü ve Gölcük Milli Eğitim Müdürü hakkında 'İrtikap', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından Kocaeli Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Bu şikayet üzerine hem Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Olayı öğrenir öğrenmez valilik oluruyla müfettişlerimizi görevlendirdik. Sorumlusu ya da sorumluları kimse hepsi değerlendirilecek" dedi.

Ek ders ücret farkının farklı banka hesaplarına yatırılması iddiasıyla ilgili de konuşan Akmanşen, "Bordrolarla öğretmenlerin banka hesaplarının karşılaştırılması sonucunu usulüne göre müfettişlerimiz değerlendirecek" ifadelerini kullandı.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Sendika Başkanının Açıklamaları

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kocaeli Gölcük ilçesinde bir okulda bazı öğretmenlerimizin bordrolarında ek ders ücretlerinin üç katı olarak göründüğü ancak alması gereken kadarının hesaplara yatırıldığı tespit edilmiştir.

Geriye dönük olarak 4 yıl aynı şekilde bu usulsüzlük sürmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmede geri kalan ücretin başka hesaplara aktarıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kuruoğlu, "Maliye sisteminde bir açık olduğu, bu açık üzerinden tespitlerimize göre sadece bir okulda 4,5 milyon TL'nin üstünde bir yolsuzluk yapıldığı görülmektedir. Aynı yöntem, başkaları tarafından da fark edilmiş ve aynı yolsuzluk başka öğretmenlerimizin hesapları üzerinden de yapılmış olabilir.

Lütfen geriye dönük bordrolarınızı inceleyerek bize bilgi verirseniz, ileride başınızı büyük belaya sokabilecek mağduriyet konusunda sizlere yardımcı olabiliriz" dedi.

Kaynak: DHA