Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süredir yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından organize göçmen kaçakçılığı çetesine yönelik başarılı bir operasyon düzenlendi. İlk aşamada yapılan operasyonda 63 düzensiz göçmen yakalanırken, çetenin 4 üyesi tutuklandı. Ardından, Kocaeli merkezli 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alınırken, 23 düzensiz göçmen daha yakalandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından belirlenen organize göçmen kaçakçılığı çetesi, uzun bir süredir yapılan takip sonucunda belirlendi. Çete üyeleri, Suriye uyruklu düzensiz göçmenlerin barınmasını sağlayarak, onları ülke içinde nakletmeyi organize ederek haksız maddi çıkar sağlıyordu.

Operasyon kapsamında, Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa, Mersin ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği yapıldı. Eş zamanlı operasyonlarda tespit edilen 21 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 23 düzensiz göçmen daha yakalandı. Ayrıca, operasyonlarda 4 bin 100 dolar, 650 Euro, bin Suriye Lirası ve 35 bin 600 Türk Lirası para ile suç işlemek amacıyla kullanılan kimlikler ve dijital materyaller ele geçirildi.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Yakalanan düzensiz göçmenler sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilirken, gözaltındaki 21 şüpheli ise işlemleri için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor

Kaynak: DHA