Kök maaş konusu sıkça araştırılıyor. Yapılan zam açıklamaları milyonlarca emeklinin kök maaşını gündeme getirdi. Emeklilere yüzde 19.77'lik 6 aylık enflasyon zammına eklenen pay ile birlikte toplamda oranı yüzde 25’lik zam yapıldı. Peki ama kök maaş nedir?

İstanbul'daki trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolarlık ekonomik kayba sebep oluyor İstanbul'daki trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolarlık ekonomik kayba sebep oluyor

Kök maaş nedir?

Yapılacak yüzde 25’lik zamda kök aylık esas olacak. Örneğin kendi kök aylığı 6 bin lira olan ancak Hazine yardımıyla 7 bin 500 TL alan bir emeklinin kök aylığına zam yapılacak. Hürriyet'in haberine göre; Örneğin kendi kök aylığı 6 bin lira olan ancak Hazine yardımıyla 7 bin 500 TL alan bir emeklinin kök aylığına zam yapılacak. Yapılan zam tutarı bin 500 TL olacak. Emekli aylığı olarak yapılan ödemenin 7 bin 500 TL’nin altında olmaması yönündeki yasal düzenlemeye bağlı olarak bu kişiye Hazine yardımı verilmesine gerek kalmayacak ve kişi 7 bin 500 almaya devam edecek. Benzer şekilde kişinin kök aylığı 6 bin 100 liraysa yüzde 25’lik zam kök aylığına uygulanacak ve maaş 7 bin 625 liraya çıkacak.

Editör: Haber Merkezi