AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve hakkında dava açılan çocukların sayısı her geçen gün artıyor. Bu duruma son örnek ise 12 Mayıs Pazar günü İstanbul Sarıyer'de yaşandı. 16 yaşındaki bir kız çocuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunun geçtiği sırada küfür ettiği iddiasıyla bir Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındı.

Bir gün gözaltında tutulan çocuk ifadesinde, "Bundan 6 ay önce bir kaza atlattım. Olay günü de yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dahil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dahil herhangi bir devlet görevlisine hakaret etmem söz konusu değildir. Ben lise öğrencisiyim ve şimdiye kadar bir suça karışmadım. Daha önce yaşadığım travma nedeniyle tepkim yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve orada bulunan bir yetkili müdahale edince konvoyun Cumhurbaşkanı konvoyu olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim." şeklinde konuştu.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi ise 16 yaşındaki çocuğu haftada bir gün imza atması ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrol kararı verip serbest bıraktı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı'na hakareti de içeren Türk Ceza Kanunu'nun 299-301 maddeleri uyarınca geçen yıl 972 çocuk hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Kaynak: Birgün