Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı

Orta ve Küçük Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 6 Şubat tarihinde yaşanılan depremlerde etkilenen şehirlerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin tekrar sağlanması için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda, "Deprem Sonrası Mikro, Orta ve Küçük Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı"nın detayları görüşüldü.

KOSGEB Başkanı olan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, hedeflerinin Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep ile Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri öncelikli olmak üzere depremlerden etkilenen yerlerdeki yüz bin adet esnafa destek sağlamak olduğunu söyledi.

Programa şuana kadar on bin başvuru aldığını belirten İbrahimcioğlu, şu sözlerle anlattı:

"Bu KOBİ'lerimiz için de bir can suyu niteliğindedir. Bölgenin çabuk bir şekilde kalkınmasında KOBİ'lerimize KOSGEB eliyle bir umut olabileceğimiz destek programı. Bu destek kapsamında başvuru şartlarını çok basit hale getirdik. Tabiri yerindeyse bir tek AFAD tespit raporunu yüklenmesi suretiyle orta hasar, az hasar veya çok hasarlı olmasının üzerine belirli ayrımlara göre limitleri belli olan bir program. 24 ayı geri ödemesiz olmak üzere son 12 ay 3 taksit şekilde ödemek suretiyle 36 aylık bir programdan bahsediyoruz.

Ödemeler taksitli almak gibi bir durumları da yok. Başvuru yapıldı, ödeme talebi geçtikten sonra kendileri için belirlenmiş olan limit direkt olarak verdikleri IBAN'a yatmış olacak. Bunun tabii ki devamı da olacaktır. Ama öncelikle yüz bin KOBİ'yi hedeflediğimizi ifade etmiş olayım. Bir süre koymadık. Süre daha çok paranın kendisi. 450 milyon doları komple buradaki 11 şehrimize, özellikle dört il ve iki ilçe olmak üzere toplamda 11 şehrimize dağıtacağız."

Toplantıya, bazı AK Parti milletvekilleri, meslek odaları başkanları ile ilgililer katıldı. (bloomberght)

Editör: Haber Merkezi