Kötü Yönetim ve Mevzuata Aykırı İşlemler Nedeniyle İki Sigorta Şirketine El Konuldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketlerine el konulduğunu açıkladı. Gerekçe olarak, "Israrlı kötü yönetim ve mevzuata aykırı işlemleri sona erdirmeye yöneliktir" ifadelerine yer verilen açıklamada, uzun süredir uygulanan kademeli önlemlere rağmen şirketlerin durumlarını düzeltme konusunda başarısız oldukları belirtildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Amacımız Vergilendirilmemiş Bir Alan Bırakmamak" Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Amacımız Vergilendirilmemiş Bir Alan Bırakmamak"

Gri Sigorta AŞ ve Sınırlı Sorumlu Mellce Karşılıklı Sigorta Kooperatifi şirketlerinin mevcut yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verildiği ve yeni yönetim kurulu üyelerinin atanmasına karar verildiği açıklamada belirtilirken, sigorta portföylerinin idaresinin Güvence Hesabı'na bırakılmasına karar verildiği ifade edildi.

Özellikle kötü yönetim ve mevzuata aykırı işlemler nedeniyle alınan bu kararın, sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunması ve sektörün olumsuz etkilenmemesi amacı taşıdığı vurgulandı. Ayrıca, süreçten etkilenenlerin sigortalılıklarının devamı ve haklarının korunması için Türkiye Sigorta Birliği öncülüğünde telafi edici planlar oluşturulması için girişimlerin başlatıldığı belirtildi.(Halk)

Editör: Haber Merkezi