19 Mayıs tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor 19 Mayıs tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor

Mersin'de, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Adalet İçin Hukukçular Derneği (AHD) Mersin Şubeleri ve Mersin Demokrat Avukatlar Grubu tarafından yapılan basın açıklamasında, avukat Selçuk Kozağaçlı ve avukat Barkın Timtik'in mahkumiyetinin Yargıtay 3’ncü Ceza Dairesi kararıyla onanmasına tepki gösterildi.

Açıklamada, Kozağaçlı ve Timtik'in Yargıtay kararıyla birlikte hükümlü statüsüne geçtiğine işaret edilerek, meslektaşlarının müvekkilleriyle özdeşleştirilerek adil yargılanma haklarının ihlal edildiği belirtildi. Kararın uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu ve avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirilmemesi yasağının açıkça ihlal edildiği vurgulandı.

ÇHD Mersin Şube Başkanı İsmail Bozkurt, yargılama sürecindeki hukuksuzluklara dikkat çekerek, "Avukatlık yapmak suç değildir. Bu karar hükümsüzdür. Meslektaşlarımızın dediği gibi: bu karar hükümsüzdür. Bugüne kadar hep olduğu gibi meslektaşlarımızın yanında olmaya, avukatlığı savunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı

Kaynak: gazete duvar