İstanbul'un Şişli ilçesinde sahnelenmesi planlanan "Kral ve Travis" adlı oyunun terör örgütü propagandası yapılacağı istihbaratı üzerine yasaklandığı ortaya çıktı. Ancak, yasaklamanın oyunun Kürtçe olmasından kaynaklanmadığı belirtildi.

İstanbul Şişli'de bulunan bir tiyatroda sahnelenmesi planlanan Kürtçe oyun "Kral ve Travis", terör örgütü propagandası yapılacağı istihbaratı üzerine iptal edildi. Dün akşam Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde sahnelenmesi beklenen oyun, başlamasına sadece 1 saat kala iptal edildi.

Kral ve Travis oyununun terör örgütü propagandası yapılacağı istihbaratı üzerine iptal edildiği ortaya çıktı

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesine geri döndü Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesine geri döndü

İPTAL SEBEBİ OYUNUN KÜRTÇE OLMASI DEĞİL, TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI İSTİHBARATIYMIŞ

Şano Ar tarafından Kürtçeye çevrilerek Deniz Özer ile Bahoz Özsunar tarafından sahnelenen "Qral û Travîs" (Kral ve Travis) oyununun, Gaziantep ve Ağrı'nın ardından İstanbul'da da sahnelenmesi yasaklandı.

Ancak, yasaklanma kararının oyunun Kürtçe olmasıyla ilgili olmadığı ve oyunun içeriğinde terör örgütü propagandası yapılacağına dair istihbarat alındığı belirtildi.

Şano Ar'ın Kürtçe olarak sahneye koyduğu ve Deniz Özer ile Bahoz Özsunar'ın başrollerini paylaştığı oyun, terör örgütlerini övecek nitelikteki içerik unsurları taşıdığı gerekçesiyle sahnelenmeme kararı aldı.

Bu karar sonrası oyunun Kürtçe olması sebebiyle yasaklandığına dair ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur'un ulaştığı bilgilere göre, yasak kararının oyunun içeriğinde yer alan terör örgütü propagandası unsurları nedeniyle alındığı belirtildi.

Kaynak: son dakika