Kredi Kartı Faiz Oranlarına Yönelik Son Gelişmeler ve Alınan Flaş Karar

Son dakika haberlerine göre, Türkiye'de finans piyasalarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkarmasının ardından, kredi kartı faiz oranlarıyla ilgili flaş bir karar alındı.

Merkez Bankası'nın açıklamasına göre, Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Bu karar, kredi kartı kullanıcıları ve finans sektörü tarafından yakından takip ediliyor.

YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı! YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Kredi kartı faiz oranlarının belirlenmesinde kullanılan referans oranın, bankaların ticari müşterilerden alabileceği ücretlere ilişkin usul ve esaslar hakkında Tebliğ kapsamında belirlendiği vurgulandı. Referans oranın, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladığı ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplandığı ifade edildi.

1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olan kredi kartı faiz oranları, 3.71 seviyesinden KMH ve nakit avans işlemlerinde ise 4.47 seviyesine çıkmıştı. Ancak, alınan bu kararla Aralık ayında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Finansal piyasalardaki gelişmeler ve ekonomik göstergeler yakından takip edilmeye devam ederken, kredi kartı kullanıcıları önümüzdeki dönemde faiz oranlarındaki olası değişikliklere karşı dikkatli olmaya devam edecekler.

Editör: Haber Merkezi