Sosyal medyada dolaşıma giren ve kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bir haber hakkında İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Merkezi'nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) asgari ödemesini yapmayan kredi kartı kullanıcılarının kartlarının iptal edileceği yönünde herhangi bir çalışma veya düzenlemenin olmadığı belirtildi.

YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı! YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Açıklamada, mevcut yönetmelik gereğince bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarının üç kez ödenmemesi durumunda kredi kartlarının nakit kullanımına kapatıldığına dikkat çekilirken, üst üste üç kez asgari ödeme tutarının ödenmemesi halinde kredi kartlarının hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı hatırlatıldı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Merkezi'nin açıklamasında, "Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir" denildi.

Ayrıca açıklamada, piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: cnn türk