Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin açıklamada değişiklik yapılmasına ilişkin açıklama bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCMB, bu kararla nakit avans işlemleri ve kredi kartı hesaplarına uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının hesaplanmasında değişiklik yaptı. Yeni yönteme göre hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı %4,42'den %5'e çıkarıldı.

Son dönemde tüketici kredisi faiz oranlarındaki artışın ardından nakit avans faizi, tüketici kredisi faizinin altında kaldı. Değişiklikle aradaki fark ortadan kalkmış olsa da söz konusu oranlar bugünden itibaren geçerli olacak.


 

Ekonomistlerden Faiz Yorumu: Yıl Sonu Enflasyon Hedefinin Tutturulması Çok Zor Ekonomistlerden Faiz Yorumu: Yıl Sonu Enflasyon Hedefinin Tutturulması Çok Zor

Bankalar için yeni TL hisse hedefi

Merkez Bankası'nın bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla gerçek ve tüzel kişilere uygulanan TL aksiyonlarının hedefleri de güncellendi.

Bunun sonucunda bankalardaki tüzel kişilerin TL oranına aylık artış hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişilerin TL payında bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyordu ve 18 Ağustos 2023 seviyesinin korunması gerekiyordu.

Ayrıca bankaların TL katılım seviyelerine göre farklı şekilde belirlenen gerçek kişilerin TL katılımlarına ilişkin aylık artış hedefleri ve hedeflere ulaşılamaması durumunda uygulanacak komisyon oranları da güncellendi. Talep bugünden itibaren geçerli olacak.

Kaynak: DÜNYA