Türkiye'de Bir İlk: Togg Sahiplerinin Yüzde 80'i D-Smart GO'yu Kullanıyor Türkiye'de Bir İlk: Togg Sahiplerinin Yüzde 80'i D-Smart GO'yu Kullanıyor

Kripto para yatırım çılgınlığı popülerliğini korurken, kripto para piyasasını yasal düzenlemelerle koruma çabaları da sona erdi.

KRİPTODA İŞLEM VERGİSİ YOLDA

TRT Haber'in haberine göre; 31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim genel seçimleri sonrasında Meclis gündemine gelmesi beklenen yönetmelik taslağında işlem vergisinde artış öngörülüyor.

İşlem vergisinin belirli bir limiti aşan kripto paralardan elde edilen karlardan tahsil edilmesi beklendiğinden düzenlemenin amacı kripto paralarla kara para aklamanın önlenmesidir.


BORSALARA SERMAYE ŞARTI

Ekonomik Koordinasyon Konseyi'nin ardından yapılan toplantıların gündeminde kripto sektörüne ilişkin çalışma da yer aldı.

Düzenleme, kripto para birimi işlemlerini yürüten borsaların doğrulanabilir ve şeffaf olmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda borsalara sermaye zorunluluğu getirilecek ve kuruluş sürecinde teminat istenecek.

ŞİFRELEME GELİYOR

Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile tüccarların uyması gereken ilkeler belirlenecek. Sektördeki firmalara altyapı çalışmalarını yürütmek için belirli bir süre verilecek.

Çalışma, kripto para birimlerinin hangi koşullar altında yasal statü kazanacağını belirledi. Tasarıda belirli bir kriptografi ve algoritma kullanan kripto varlığın tanımı yer alacak.

Ayrıca, kripto para şifrelerinin kime ait olduğuna ilişkin net ifadeler de yasaya eklenecek.

DÜNYADA SON DURUM

Avrupa Parlamentosu geçen yıl vergilerin toplanması kararını onaylamıştı.

Almanya'da 600 Euro'nun üzerindeki değerlere gelir vergisi uygulanıyor.

İsveç, kripto para vergisini %30'a kadar azalttı.

Kaynak: karar