İstanbul Küçükçekmece’de bir bina aniden çöktü, 1 kişi hayatını kaybederken 2’si ağır 8 kişi de yaralandı. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı ve bina sahibinin tutuklanması talep edildi.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, bina bir anda çöktü ve içeride bulunan 9 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz, 1 kişinin ölümüne neden olurken, 8 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bina sahibi Hacı Murat Gençtürk, binanın altında bulunan işletmenin eski sahibi Özcan Karar ile işletmenin yeni sahipleri Özge Aktürk D. ve İbrahim D. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 isim, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yapılan bilirkişi incelemesinde, binanın yapımında deniz kumu kullanıldığı ve sonradan bir buçuk kat kaçak inşa edildiği belirlendi. Bu ihmaller zinciri, faciaya neden oldu.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bina sahibi Hacı Murat Gençtürk, “taksirle ölüme sebep olma” suçlamasıyla tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Binanın altında yer alan işletmenin eski sahibi Özcan Kayar ise adli kontrol şartıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Yeni işletmeciler Özge Aktürk D. ve İbrahim D. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: cnn türk