Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi

Ağrı'da bir Kur'an kursunda yaşanan şiddet skandalı büyük tepki topladı. Bir imamın öğrencilere yönelik şiddet uyguladığına dair ortaya çıkan görüntüler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Görüntülerin ardından imam hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden alındı.

Diyadin ilçesinde bulunan bir Kur'an kursunda güvenlik kamerası görüntülerinde şiddet uyguladığı tespit edilen ismi açıklanmayan imam, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince görevden uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olayın sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında geniş şekilde yer alması üzerine basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Diyadin ilçesinde görev yapan bir imamın çocuklara şiddet uyguladığı iddiaları üzerine inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Adı geçen imamın görevden uzaklaştırıldığı ve adli makamlarca gözaltına alındığı ifade edildi.

Kamuoyuna duyurulan açıklamada, şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğu ve bu tür olayların titizlikle inceleneceği vurgulandı. Toplumda büyük infiale yol açan bu olayın gereken hukuki sürecin takipçisi olunacağı ifade edildi.

Kaynak: haber global