Kuzey Kore, ABD’nin Diyalog Çağrısına Sert Tepki: "Asla Yüz Yüze Müzakere Etmiyeceğiz

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin diyalog çağrısına sert bir karşılık verdi. Yo Jong, bağımsız bir devletin egemenliğinin pazarlık konusu olamayacağını belirterek, "Bu nedenle Kuzey Kore, ABD ile asla yüz yüze müzakerelerde bulunmayacak" dedi.

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilim, Pyonyang'ın yörüngeye keşif uydusu göndermesi sonrasında daha da artarken, ABD'nin diyalog çağrısına Kuzey Kore'den olumsuz yanıt geldi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin casus uydu fırlatmasının ardından BM Güvenlik Konseyi toplantısının, Kuzey Kore'nin egemenlik haklarını inkar eden mantıksız argümanları ortaya koyduğunu belirtti. Kim Yo Jong, "Kuzey Kore'den ABD ile diyaloğun yeniden başlatılması için zaman ve gündem belirlemesini isteyen ABD'ye bir kez daha açıkça sesleniyoruz. Bağımsız bir devletin egemenliği hiçbir zaman pazarlık konusu olamaz. Bu nedenle Kuzey Kore, ABD ile asla yüz yüze müzakerelerde bulunmayacak" ifadelerini kullandı.

Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Kim Yo Jong, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdidin Kuzey Kore'nin egemenlik haklarından değil, ABD'nin "zorba ve keyfi" uygulamalarından kaynaklandığını savunarak, "Kuzey Kore, egemenlik haklarını koruma ve geliştirmeye dönük çabalarını sürdürecek ve BM'ye üye tüm devletlerin sahip olduğu egemenlik haklarını gelecekte de özgürce kullanmaya devam edecektir" dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'ın, diyalog çağrısını sürdürdüğünü belirttiği açıklamasının ardından, Kuzey Kore'nin net ve olumsuz yanıtı, bölgedeki tansiyonu daha da artırabilir.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi