Avustralya'nın Sidney kentinden Yeni Zelanda'nın Auckland kentine gitmekte olan LATAM Havayolları'na ait Boeing 787 tipi yolcu uçağı, ani bir irtifa kaybı yaşadı. Bu olay sonucunda en az 50 kişi yaralandı.

Uçakta bulunan 263 yolcu ve 9 mürettebat olduğu belirtilirken, uçağın Auckland Havaalanı'na iniş yaptığı bildirildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin ise hafif ve orta derecede yaralanmalara sahip olduğu ifade edildi.

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Yolculardan Brian Jokat, uçağın ani düşüşünü şu sözlerle anlattı: "Demek istediğim herhangi bir küçük türbülansta yaşadığım hiçbir şeye benzemeyen bir şekilde düştü. İnsanlar koltuklarından fırlayıp uçağın tavanına çarptı, koridorlarda yuvarlandı."

Uçağın neden irtifa kaybı yaşadığı henüz bilinmemektedir. Boeing, daha fazla bilgi toplamak için çalıştıklarını ve havayolu şirketine her türlü desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Kaynak: Karar