Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına katılan Leyla Zana, konuşmasında Şeyh Sait'e ve Seyit Rıza'ya minnettar olduklarını söyleyerek "Bunlar bizim kökümüz." dedi. Zana, adeta yeni bir çözüm süreci çağrısı yaparak, "1993'te sayın Öcalan ilk defa barış için yol ve yöntemlere başlamıştı. Bu yolun yeniden açılması için hazır mısınız? Bir yandan CHP bir yandan AKP diğer yandan MHP. 'Kürtlere yaptıklarımızdan Kürtler razı ki bize destek veriyor' diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız. Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım." şeklinde konuştu.

Leyla Zana'dan 'çözüm süreci' mesajı: Hep birlikte seçimden sonra barışın önünü açalım

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu: 2 Mayıs Perşembe Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu: 2 Mayıs Perşembe

Zana, alandaki katılımcılara PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Nevruzunu kutlamalarını istedi ve daha sonra kitle sloganlar attı. Konuşmasını, "Ben umut ediyorum ki seçimlerin ardından barışın ve özgürlüğün yolunu açacağız." ifadeleriyle tamamladı.

Etkinlikte ise Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Park'ta yapılan etkinlikte bazı vatandaşların bölücü terör örgütü lehine slogan attığı ve örgüt sembolleri taşıdığı tespit edildi. Bu kapsamda etkinlikte 7 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Haberler.Com