Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Sınavın İçeriği ve Süresi

İlk oturumda öğrencilere sözel alanlardan sorular yöneltilecek. Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve bu sorular için 75 dakika süre verilecek.

İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yer alacak ve öğrenciler bu soruları yanıtlamak için 80 dakika süreye sahip olacak. İki oturum arasında 45 dakikalık bir ara verilecek, bu sürede öğrenciler okul bahçelerine çıkıp ihtiyaçlarını giderebilecekler.

Sınavın Yapıldığı Yerler ve Katılım

LGS merkezi sınavı, Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapılırken, yurtdışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda gerçekleştiriliyor.

Bu yıl sınava, 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katılıyor. Ayrıca, görme engelli 82 öğrenci ve az gören 292 öğrenci için özel tedbirler alındı. Özel durumları nedeniyle 187 öğrenci ise evde veya hastanede sınava giriyor.

Geçen Yılın Farklılığı

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle LGS merkezi sınavında öğrencilere sadece birinci dönem konularından sorular sorulmuştu. Bu yıl ise 8. sınıf müfredatına göre işlenen tüm konular sınav kapsamına dahil edildi.

Kaynak: BirGün